logo

A kezdetek

Csoportunk, a Capoeira Espírito Livre (Capoeira Szabad Szellem) 2016-ban azzal a céllal alakult, hogy magas színvonalú, minőségi oktatást biztosítson a capoeira iránt érdeklődők számára.
Azóta is számos helyszínen, heti több alkalommal zajlanak edzéseink, melyekre sok szeretettel várunk mindenkit, aki kortól, nemtől, vallási felekezettől függetlenül!

Amennyiben úgy érzed, valamely kérdésedre nem kaptál választ az oldalon, keress minket bátran az info@cel-capoeira.com e-mail címen. Ha szeretnél bepillantást nyeri csoportunk életébe, látogass el Facebook oldalunkra, vagy nézelődj Youtube csatornánkon!”

TANÁRAINK

Professor Cabeludo

Oláh Krisztián

Immáron 14 éve foglalkozom capoeira-val, amiből 8 éve oktatom is azt. Engem azonnal megfogott – a brazil kultúrából fakadó – rendkívüli sokszínűsége, továbbá a keleti harcművészetektől merőben eltérő kötetlensége. Szerintem a lüktető zene, a szokatlan hangszerek, az embert-próbáló mutatványok és a küzdelem játékossága mindaz, ami a capoeira-t annyira különlegessé, ellenállhatatlanná teszi! Ennek a légkörnek a megteremtése, és az egészség mindenkori megóvása mellett, edzéseimen elsődleges fontosságúnak tartom a megfelelő testtudat kialakítását, ami lehetővé teszi, és megkönnyíti az összetettebb mozgásformák elsajátítását!

Instrutor Sapinho

Soós Levente

Jelenleg a Testnevelési Egyetemen hallgatok rekreáció és egészségfejlesztést. A capoeira-val először 2010-ben találkoztam, és azóta fokozatosan az életem szerves részévé vált. Ami először megragadott benne az a különleges mozgáskultúrája, az állandó lehetőség a fejlődésre. Később pedig a remek közösség tartott benne. A capoeira fejleszti a koordinációs képességet, erőt, hajlékonyságot, állóképességet, egyensúlyérzéket, és a zenén keresztül a ritmusérzéket. Az elkezdéséhez nincs szükség semmilyen előképzettségre. A foglalkozások során különös figyelmet fordítunk a helyes mozgásminta kialakítására, és a test lépésről-lépésre való felkészítésére a bonyolultabb gyakorlatokhoz.

Oláh Krisztián

Professor Cabeludo
+36/30-618-8045
Újpalota | Dunakeszi | Veresegyház

Soós Levente

Instrutor Sapinho
+36/30-985-9909
Gyömrő | Pesthidegkút